donderdag 29 december 2011

dinsdag 27 december 2011

Schema ervaring op de iPad



Update usability

Het lijkt misschien alsof ik de laatste dagen veel stil heb gezeten. Dat is eigenlijk ook wel waar, maar ik ben ondertussen toch bezig geweest met mijn onderzoek. Ik ben druk in de weer met het bepalen van de criteria voor usability op de iPad. Deze lijst wordt opgesteld aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken zoals die van de guru van de gebruiksvriendelijkheid Jakob Nielsen. Ook maak ik gebruik van de vormgeving en de regels rond iOS-elementen. Aan de hand van deze criteria zal ik iPad magazines analyseren. Doordat ik op dit moment alles met de hand aan het uitschrijven ben, heb ik voorlopig niets digitaal om te tonen. Op dit moment kan ik enkel deze foto voorleggen.




Maar blijf zeker regelmatig een kijkje nemen op mijn blog! Ik hoop tegen vanavond een digitale lijst voor te leggen met mijn criteria.

maandag 19 december 2011

Nieuwe media in 2019

Filmpje over nieuwe media in de toekomst (had het al een tijdje vergeten gezien, maar was het even vergeten)
Vooral vanaf 4.10 boeiend voor mijn onderzoek

zondag 18 december 2011

Artikel usability

Dit is een link naar een website waar 2 documenten op staan over usability van iPad apps en website. Lijkt me een waardevol onderzoek. Over enkele dagen probeer ik een korte beschrijving van de artikels te posten.

Eindproject masterstudio

Als project voor mijn masterstudio Nieuwe Media, wil ik mij toespitsen op de usability van de iPad. Ik heb het dan over een optimale interface maken met de iPad als drager, zorgen voor begrijpbare en voldoende grote buttons en zoeken naar een duidelijke navigatie. Op deze manier wil ik een aangename lezerservaring bereiken zonder frustraties op vlak van vormgeving. Eigenlijk ga ik mij dan toch richten op een meer commercieel doelpubliek met dit onderzoek. Ik zoek naar een interface die voor (zo goed als) iedereen begrijpbaar is.

Dit onderzoek past goed binnen mijn masterproject. Als eindproject voor mijn master wil ik een digitale magazine maken die volledig los staat van het analoge en waarbij ik op zoek ga naar de voordelen die een digitale drager (en specifiek de iPad). Deze iPad magazine zal als doelgroep het kunstzinnig modepubliek hebben en zal bijgevolg experimenteel, creatief en origineel zijn zonder rekening te houden met de limieten van het commerciële (bestandsgrootte, kostprijs, doelgroep: iedereen die interesse heeft in mode -> aanvaardbare vormgeving voor iedereen). Het lijkt me toch boeiend om eerst een onderzoek te doen naar usability, want het wilt niet zeggen dat wanneer je een magazine maakt die niet bedoeld is om commercieel te dienen je niet moet weten hoe je een gebruiksvriendelijk magazine moet maken. Voor elk soort iPad magazine is dit een interessant onderzoek.

Educatie magazine


Met de opkomst van de iPad in het onderwijs zat het er aan te komen, zeker in de Verenigde Staten. Binnenkort is Edudemic iPad Magazine verkrijgbaar, het eerste magazine voor de Apple tablet over educatie technologie.

iPad 3

De iPad 3 komt uit in het eerste kwartaal van 2012

zaterdag 17 december 2011

Paus steekt kerstboom aan met tablet



De paus moest dit jaar niet eens uit de deur komen om de grootste kerstboom van de wereld aan te steken. Hij maakte dit jaar gebruik van een tablet !

Als zelf de paus gebruik maakt van de tablet is mijn keuze voor de iPad te nemen als drager toch zeker de juiste beslissing :)

Artikels

Enkele tips voor het maken van een iPad magazine
en nog een boeiend artikel over iPad magazines

Enkele interessante quotes uit dat artikel:
“Print is about precision and prediction, but terms you should embrace for interactive design are: ‘responsive’, ‘adaptive’, ‘fluid’ and ‘flexible’, Matt says. Resizing a browser window or tilting a tablet to a different orientation require websites and apps to adjust, for example.

Digital publishing specialist Alistair Dabbs says another area where print designers have trouble is in letting go of the idea of a well-defined page extent. “iPad mags don’t have a page count divisible by four,” he says. “If you’ve more pictures, text and video, add more pages. All you need worry about is the total download size”.

Similarly, avoid thinking about fixed dimensions. Websites and apps needn’t be restricted to a certain space when users can simply scroll to access more content.

“Print designers tend to throw lots of stuff on a page until it looks right,” says Alistair. “But a digital page with layered interactivity and slideshows can inherit [a large] volume of data from all those Illustrator, Photoshop and InDesign files you use.

“A smart designer needs to know the tricks for keeping digital pages lightweight and optimised.”

Ik las ook nog een artikel van Justin Williams, nl: 'More thoughts on magazines and publishing on the iPad.'. Ik had al een artikel van hem besproken op mijn blog voor mijn masterproject. Ik lees graag artikels van hem omdat hij volgens mij door het schrijven een deel van zijn frustraties over de nieuwe media van zich af wil zetten en zijn artikels zijn meestal to the point. Dat apprecieer ik wel. Quotes uit dit artikel:

'The iPad is a unique opportunity that doesn’t come along often. It offers the chance to evaluate, experiment and, most importantly, disrupt a variety of markets — publishing included.'

'There are a few key attributes that any iPad reading experience needs to offer its users and subscribers. Just offering the content in a swipeable interface is not enough.'

Digital Magazine Award 2011

De iPad magazine van T3 won de digitale magazine award voor 2011 (artikel)
Jammer genoeg vind ik weinig informatie over de redenen waarom T3 gekozen werd en ook filmpjes van digitale edities van T3, zoals deze. Als iemand mij kan helpen om aan meer informatie te geraken hoor ik het graag!

maandag 5 december 2011

Bevindingen in artikels waar ik het niet mee eens ben

Ik las vandaag een artikel van Lucia Moses op Adweek met als titel: 'Magazines Pull Back on Tablet Bells and Whistles Why it's back to basics for some publishers' Ik heb enkele problemen met het artikel. Ten eerste is het verband tussen de titel en de inhoud van het artikel niet helemaal relevant. Er worden wel quotes vermeld waar mensen beweren dat interactieve elementen secundair zijn, maar waar wordt er gezegd dat ze dit achterwegen willen laten? Er wordt ook vermeld dat deze elementen verwarrend kunnen zijn en voor afleiding zorgen als ze slecht worden uitgevoerd? Maar wat met degenen die wel goed zijn uitgewerkt? Ik vind de quotes wat uit hun context genomen en dat hun stelling niet helemaal goed onderbouwd is.

Ik kwam wat later ook artikels tegen die verwijzen naar dit artikel en ik denk dat men daar mee moet opletten. Zoals bv dit artikel, waarin de schrijver enkele zinnen gaat kopiëren uit het artikel van Adweek die zo goed als niet onderbouwd zijn en door de schrijver als waarheid wordt aangenomen.


De inhoud van het artikel van Adam Clark Estes:


The Enriched PDF Approach

Generatie1
Doel: gemakkelijk maken voor uitgevers om hun inhoud te publiceren op elk schermplatform en –grootte
Recreëren van de printervaring
Bv Zinio

Generatie2
Later een meer aangepaste ervaring voor die publicatie
Bv Esquire
Peter Kafka at AllThingsD, "Esquire on the iPad looks like the print magazine, with some multimedia bells and whistles."

Zinio, Esquire, Wired, Vanity fair, GQ


The Social Approach

-Sinds de opkomst van sociale media is iedereen een ‘content producer’
-Ipad gemaakt voor persoonlijke ervaring
Flipboard: Geïndividualiseerde edities gebasseerd op je facebookvrienden, mensen die je volgt op Twitter en meer recent ook Tumblr


The Back-to-Basics Approach

Focus op snelheid en readability
Bv The Newy York Times, The Economist

De indeling in de gekozen categoriën vind ik wat vreemd. Bij de eerste en de laatste categorie gaat het vooral over de interface design terwijl het bij de tweede categorie vooral gaat over de inhoud (tegenstrijdig met de titel). Ik ga nu zoeken naar meer artikels waar ze het hebben over the back-to-basics approach, want ik wil weten of dit echt een fenomeen is dat zich nu afspeelt.


maandag 28 november 2011

Vbn interactieve mode apps

Enkele voorbeelden van digitale meerwaarde bij mode
-IPad Magazine Fashion Storey:
kleren tonen op een bewegend model, zo kunnen we de kleren zien op een persoon en zien hoe de stof beweegt (comfortabel, elegant, vloeiend,...) Dit laatste is dus een extra meerdwaarde op het analoge
-interactieve app van Ralph Lauren: kleuren toevoegen aan draaiend (3D) model + puzzelen van kledingstukken
-Esquire: 360° rotatie

Digitale aanvulling op analoog magazine

Wat als ik een digitale aanvulling wil maken op een analoog magazine?

Idee:
Mensen hechten nog steeds een grote sentimentele waarde aan het fysische hebben van een magazine. Waarom zouden we het analoge willen verdrijven? Analoog is toch niet gelijk aan slecht? We kunnen ook op zoek gaan naar een meerwaarde voor het analoog magazine.

Inhoud (thema mode):
achter de schermen, backstage
exclusieve video's (backstage/ modeshow)
extra weetjes
uitgebreider artikel/fotoreportage van bepaald item
aankopen doen
interview als video
(persoonlijk) stijladvies
eventueel audio
interactieve 'spellen'
online delen

iPad boeken



Nog wat lectuur (op het eerste gezicht lijken de verschillende hoofdstukken niet zo interessant, maar ik zal er mij toch maar eens in verdiepen)

zaterdag 26 november 2011

Planning

Mijn planning heb ik al een tijdje, maar ik was ze vergeten online te zetten. Maar hier is ze dan:



donderdag 17 november 2011

vbn digitale magazines

Ik ontving vandaag een zeer interessante link naar een artikel van mijn leerkracht. Het artikel gaat over het verkennen van de mogelijkheden van het digitaal publiceren. Hoofdzakelijk wordt er geschreven over het bedrijf 'Papercut'. Van dit bureau had ik al gehoord en ik vond ze toen al enorm inspirerend en dat is na dit artikel alleen nog maar gegroeid. Ik raad ook zeker aan om op ze eens op te zoeken op youtube en de interviews en hun digitale artikels voor de ipad eens te bekijken. Eén van de beste content voor de ipad die ik voorlopig heb gezien!

ook de digitale magazines van BMW kunnen mij erg bekoren. Hier is een link naar zo een magazine.

criteria digitale magazines

Punten bepalen waarop ik ga letter bij digitale magazines:
-zowel verticaal als horizontaal
-zowel actief als passief
-interactiviteit
-bewegende beelden
-delen op social media
-scrolable index
-interactieve simulaties
-image sequences
-interessante content opslaan en organiseren
-functie gekoppeld aan (originele) vingerbeweging
-search
-gesch zoeken
-motion graphics
-duidelijke navigatie
-goede leesbaarheid (lettertype) /ook analoog
-grid/ indeling /ook analoog
-verhouding tekst beeld /ook analoog
-stijl /ook analoog

een duidelijkere en specifiekere lijst volgt nog

Filmpje energie van de toekomst

Deze post heeft weinig of zelfs niets te maken met mijn onderzoek, want het gaat over de toekomst van de energie. Maar het is zeker de moeite waard om dit filmpje te bekijken!

zaterdag 12 november 2011

Eerste brainstorm eindproject

Wat wordt mijn eindproject voor het vak Nieuwe Media?

Ik wil graag een digitale modemagazine maken. Het lijkt me enorm interessant en een uitdaging. Want ik kan wel zeggen wat er niet goed is aan de digitale (mode)magazines die op dit moment bestaan, maar er zelf één maken is nog een ander paar mouwen.

Maar is dit wel doenbaar in de tijd die ik nog heb voor dit vak?

Ik zou graag een magazine maken voor modeliefhebbers die echt in dat vak zitten en dus een visueel zicht hebben op wat in is, wat 'mooi' is en wat goed is op vlak van grafisch ontwerp. De magazine zal dus origineel, experimenteel en creatief zijn zonder rekening te houden met de limieten bepaald door de hoge kostprijs en de hoge bestandsgrootte.

Een andere dilema dat ik nog op tafel moet leggen is het volgende:
Zal deze digitale magazine op zichzelf bestaan (als vervanging van de analoge magazine) of zal het dienen als aanvulling op een analoge magazine?

Op dit moment ben ik bezig met het onderzoeken van analoge en digitale magazines. Hier doe ik onderzoek naar het grid, lettertype, opbouw/indeling (visueel+content), inhoud in het algemeen, verhouding tussen tekst en foto's, gebruik van witte plaatsen, reclame,...

Hieruit zal ik samen met de ondervindingen uit mij literatuuronderzoek (waarvan ik al een lijstje heb gemaakt) conclusies trekken. Ik zal besluiten welke kenmerken een positieve invloed hebben op digitale magazines en welke een negatieve.

Vanuit deze besluiten zal ik dan vertrekken om mijn magazine te maken.

woensdag 9 november 2011

Digitale, interactieve magazines

Een digitale, interactieve magazine is niet gelijk aan de duizende digitale replica’s van print publicaties die ontstaan zijn door het omzetten van content van een print magazine naar een ‘digitale page-turning’ document

Digitale, interactieve magazine = de volgende generatie van digitale magazines of “interactive” digitale magazines. Die vanaf het begin bedoeld zijn om digitaal te dienen

ze zijn ontworpen om te leven en om te concurreren in de interactive mediawereld (dit wil niet zeggen dat er geen analoge versie van hetzelfde magazine bestaat)

Interactive mediawereld: internet, mobile telefoons, privé netwerken en andere persoonlijke schermen

Een digitale magazine is niet gelijk aan een gedigitaliseerde print magazine:

1. Interactieve magazines zijn ontworpen om te concurreren voor de aandacht van online lezers niet voor print-lezer

- pagina’s zijn gemaakt om ze goed te kunnen lezen op een beeldscherm (grotere font, en vaak minder tekst per pagina)

- digitale extra’s: flash animatie, video,…

2. Interactieve magazines zijn ontworpen voor een gemakkelijkere interactie tussen lezers en de magazine, niet slechts éénrichtingsverkeer in het overbrengen van content

bv lezers kunnen contact opnemen met de schrijvers door klikbaar e-mailadres onderaan een artikel (cfr Sporting News Today)

bv een vraag in de digitale magazine die lezers kunnen beantwoorden. De resultaten zullen verschijnen in de volgende editie (cfr Ophthalmology Times Digest Europe)

bv Nieuwjaarsresoluties opsturen (cfr VIVmag)

Interactiviteit (engaging costumer experience) kan bereikt worden door:

-afspelen van content in de vorm van digitale extra’s, zoals video, slide shows, flash animatie,…

-registreren voor online evenementen

-registreren voor lidmaatschap bij een interesse groep

-bijkomende content downloaden

-verwijzingen naar social media

-schrijven op een blog/forum

-reageren op artikels

lezers die ‘getrained’ worden om te klikken op video’s die deel uitmaken van de magazine zullen gemakkelijker klikken op embedded videos in reclame

volgens Marcus Gromm, marketing director voor Nxtbook Media

http://be.zinio.com/reader.jsp?issue=416120158&o=ext&RF=VIVADSTUDY


2010: toekomst van de printmedia wordt in vraag gesteld

> de ipad kon gezien worden als de reddende engel van (print) magazines

tablets geven de kans om print te plaatsen in een nieuw tijdperk

fotografen kunnen vertrekken vanaf de basis van elementen die zeer goed werken bij print, want uiteindelijk maken zij geen bewegende beelden zoals gebeurd bij video’s, maar beelden die bewegen

Het meten van de meeste frequente gebruikers is belangrijk, omdat zij vaak de toekomst van dat medium bepalen. Indien de bterokkingheid van deze meest frequente gebruikers groeit of daalt, dan zal dit samengaan met de aanwezigheid van dat medium.

Jongeren lezen minder printmagazines dan ouderen, maar dat wil niet zeggen dat ze geen interesse hebben in lezen. Jongeren tot 30 jaar lezen meer e-books. We kunnen dus aannemen dat jongeren verkiezen informatie en entertainment te zoeken op digitale media. We zien wel een daling in het lezen van printmagazines, maar niet in het lezen in het algemeen. En het zijn net deze jongeren die digitaal hun content zoeken die meer verwachten van de lezerservaring dan statische tekst en foto’s. Ik geloof dat magazines jongere lezers kunnen terugwinnen en de toekomst van de magazine verzekeren, maar dan moeten de ontwerpers wel de digitale mogelijkheden optimaal benutten.

Deze ondervindingen komen voort uit tekst en cijfermateriaal van dit artikel

Filmpje digitale magazine VIVmag

http://vimeo.com/22767185

Geweldige magazine !
En deze populair magazine werd 2 jaar geleden al gemaakt!
Zij waren van het begin al helemaal mee. Ze weten hoe met content om te gaan en ze zijn er in geslaagd de user-experience naar een hoger niveau te tillen. Ze zijn goed in combineren van geschreven tekst en animatie en het combineren van informatie en entertainment. Ze helpen lezers meer vertrouwen te bekomen door mee te leven op een hoger niveau.

Maar als ze dit toen al konden, waarom volgen de anderen digitale magazines niet?
Te duur? te complex? te veel werk? te grote bestanden?

dinsdag 1 november 2011

EIGEN ARTIKEL OVER IPAD MAGAZINES

De toekomst van journalistiek voor de iPad ziet er misschien rooskleurig uit, maar is ver van perfect, misschien zelfs niet aanvaardbaar in deze vorm. Ik heb geen interesse in een iPad magazine die mij dezelfde beleving geeft als een geprinte versie en ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben. Er is op dit moment al een breed gamma aan digitale magazines, maar zijn de meeste lezers klaar om het uitscheuren van artikels achter zich te laten en te kiezen voor digitale magazines?

Veel lezers klagen over de tijd die nodig is om een digitale magazine te downloaden. Ik vond hierover een leuk stukje tekst van Nick Bilton:

This morning I decide to try a little experiment: I opened up my iPad, clicked on the little Wired icon and purchased the magazine’s latest digital issue. After I agreed to fork over $4, it began downloading. For the next phase of the experiment, I grabbed my car keys, left my apartment and drove about 12 blocks to a local magazine store in Brooklyn, where I also purchased the latest issue of Wired magazine, this time in print.

I didn’t run any red lights, or speed, or park illegally during my shopping expedition. Yet when I returned home with the glossy paper product in hand, the digital iPad version still hadn’t finished downloading to my iPad. Anybody who reads Wired would call this an Epic Fail.

Digitale magazines zijn op dit moment te zwaar (of het netwerk te traag) waardoor ze één van hun hoofddoelen te niet doen, namelijk instant toegang tot informatie. Ik wil bij dit stukje tekst wel aanhalen dat wanneer je een magazine download je andere dingen kan doen en dit gaat niet wanneer je aan het rijden bent (of toch in zeer beperkte maten). Het kan waarschijnlijk beter, maar ik vind dit zeker niet het grootste struikelpunt. The Sunday Times hebben daar echter oplossing voor gevonden. Zij hebben ervoor gezorgd dat je al kan beginnen te lezen tijdens het downloaden nog bezig is.

Ook de hoge kostprijzen van de digitale magazines wordt als een probleem beschouwd. Maar in dat gebied is er nog hoop. Ik las namelijk dat ‘Kindle books’ meer worden verkocht dan paperback boeken op amazon.com. Deze kindle lezers bewijzen dat draagbare toestellen toch geschikt zijn om op te lezen.

Veel magazine-uitgevers zien als oorzaak van de hoge prijs de nood voor meer ontwerpers aan te nemen per uitgave. Eén pagina moet 2 keer ontworpen worden (horizontaal en verticaal). Bijgevolg moet de lezer ook beide versies downloaden.

Tot nu toe (al meer in de laatste maanden) had de focus van de iPad vooral gelegen op de mannelijke, ‘high profile consumers’ (ik denk dat dit terugslaat op de personen die de iPad kopen). Ik denk dat voor dit publiek de iPad en digitale magazines zeer interessant kunnen zijn. Ze kunnen op deze manier veel besparen door print- en verzendkosten terwijl ze gebruik maken van de voordelen van de iPad (hoge kwaliteit en grafische reproductie). Ik ben benieuwd om te zien wat andere soorten magazines gaan doen met de digitale versie en dan denk ik vooral aan modemagazines (door hun grote succes online). Voorlopig zijn er al een aantal uit (bv Elle magazine, Marie Claire,…), maar er wordt weinig gebruik gemaakt van de digitale mogelijkheden.

Voorlopig vind ik niet veel digitale magazines die mij echt kunnen bekoren. Enkele uitzonderingen zijn Times en Project. (Het was wel verrassend om te zien hoe snel de magazine - van Richard Branson en de rest van Seven Squared - van een betalend magazine naar een freebie ging.) Maar deze vernieuwingen moeten de regel zijn, niet de uitzondering!

Blog comments op artikels

A Race Between Digital and Print Magazines

It's should be more about adding interactive elements where it makes sense as opposed as creating something just to impress people who probably aren't your core audience to begin with.
(niet akkoord: wel voor magazines met zakelijke informatie, ik vind niet dat dit ook moet gelden voor bv modemagazines)

I love reading the New Yorker on my iPad. I live in a very small house and the print versions piled up because I could not read them fast enough. I finally let my subscription lapse so I could find my bed. Now I can choose to download what I want to read and am not a candidate for a reality show about hoarders.

The line that jumped out at me was about reproducing the paper magazine experience. Is this what we really want? Is this what the readers want?

According to the Audit Bureau of Circulations, a digital version must reproduce the print version exactly—ads and all—to count towards the magazine's total circulation figures.


Is the iPad the futur of magazines?

What are the differences between an iPad subscription and an online subscription? Are there any? In my opinion, we’re taking the online magazine and making it accessible on a smaller screen that we can throw in our backpacks. Hey… don’t they call that a laptop?

Eigen ondervindingen tijdens het onderzoek

Interessante (/noodzakelijke) mogelijkheden voor de iPad:
Scrolable index + content
360° rotation
image sequences
verticaal/horizontaal
interactive artikels op de cover
links naar webpaginga’s
highlight text
quick finger gesture (snel bepaalde content weergeven)
duidelijke aangeven hoe navigeren (of intuïtief)
gebruik van bewegende beelden
duidelijk leesbaar
informatief+ als entertainment
archivering

Negatief op dit moment:
IPad is veel te duur
Magazines zijn veel te duur
Duurt veel te lang om te downloaden
Zien er hetzelfde uit als prints
Er is een vorm van sentimentele waarde voor sommigen voor het fysisch hebben van een magazine

'Quotes' uit artikels

http://www.slideshare.net/alap007/design-of-future-magazine-sense-service-alap-shah

USE the power of digital media to create a rich and meaningful experience, while maintaining the relaxed and curated features of printed magazines. It has been designed for a world in which interactivity, abundant information and unlimited options could be perceived as intrusive and overwhelming.

The magazine experience is defined to relate and keep it intact with traditional magazine reading experiences. The gestures and interfaces used should allow the user to feel the same.
* Clean layout without buttons
* Gestures to activate tasks & dynamic data
* Dynamic text to increase usability. E.g. Changable font size and dictionary
* Customizable views to suit user needs/links and age groups
* Similar gesture bookmarking, mark read and unread
* Easy text to picture transition (shifting of focus)
* Search, cut, print, spread, mail and perform many tasks
* Dual axis transition inside articles and between articles.

> Ben ik persoonlijk niet mee akkoord. Ik vind dat een digitale magazine niet dezelfde beleving moet hebben dan een print magazine.

Graphical page turning metaphor seen quit frequently in web based magazines are not that believable. Successfully reading applications and online experiences shows that scrolling is more intuitive and suggestive in nature for touch screens.

-------
http://www.mequoda.com/articles/digital-magazine-publishing/3-amazing-tablet-statistics/?floater=99

publishers have the opportunity to make innovation products that go beyond the limits of traditional print products.

------
http://www.marketingpilgrim.com/2011/05/should-digital-magazine-ads-cost-less-than-the-print-equivalent.html

Hearst, Time, Inc and now Conde Nast are all jumping on the digital train, with deals that allow subscribers to buy their most popular magazines on the iPad. Sports Illustrated, The New Yorker, O, the Oprah Magazine — it’s a wide reach, but are readers ready to pass on tearing out articles in favor of a digital bookmark? Magazine publishers hope so, but magazine advertisers aren’t so sure.

Right now, this whole digital subscription idea is rather speculative. We may find that business people love having all that information at their fingertips, while casual readers prefer having pages to turn. The trouble is, ads have to be priced and paid for now, before the data is in.

Cijfermateriaal

Gevonden in een presentatie van een thesis over 'Design of future magazine' door Alap Shah
(meerdere bronnen zijn noodzakelijk om dit te beschouwen als waarheid)

SURVEY RESULTS
Survey taken by 131 people
Age group 20-29= 76.33%, Rest = 23.66%
Male = 38.16% Female = 61.84%
Do you blog YES = 18.32 %, NO = 81.68%
Don’t read blogs NO = 23.66% YES = 76.33%
Why read magazine =
* to get information = 58.77%
* For entertainment = 41.98%
* you know the blogger = 30.53%
* other reasons = 7.63%

Prefer to read on paper = 70.92%
I don’t print from the web = 38.16%
For easier reading = 46.56%
Yes for archiving = 21.37%
Yes for displaying something = 22.13%
Yes for sharing = 15.26%

* Would you like to have something printed in higher quality (photos, stories, articles, etc.)? (you can choose more than one)
* No = 32.82%
* Yes for archiving = 28.34%
* Yes for displaying = 40.45%
* Yes for sharing = 19.08%
* Would you pay a small sum YES = 55.72%

------
http://www.slideshare.net/alap007/design-of-future-magazine-sense-service-alap-shah

“Environmental impact A life cycle study shows that the CO2 emissions caused by the production and distribution of one copy of an average sized 0.39 pound magazine in the USA total about 0.95 kilograms (2.1 pounds) -- including paper from trees, materials, production, shipping and customer use. The loss of natural habitat potential from the 0.39 pound magazine is estimated to be o.73 square meters (7.9 square feet).”

------
A Race Between Digital and Print Magazines

A recent report released by Forrester noted that 49 percent of tablet owners are actively reading newspapers and magazines on their devices, but are less likely to be reading a downloaded magazine. Forrester also noted that 72 percent of tablet owners actively go to view news and other information through a Web browser.


Blogpost op Mequoda Group


During 2011 – 24.1 million tablet PC sales

During 2012 – 35.1 million tablet PC sales

During 2013 – 39.8 million tablet PC sales

During 2014 – 42.3 million tablet PC sales

During 2015 – 44.0 million tablet PC sales

Many tablet owners are using other media less. For instance, 20% are using print magazines less, 25% are using print books less and 27% are using print newspapers less. Tablets have also spurred owners to use other computers less, as 23% are using laptop/notebook computers less and 27% are using desktop computers less.

The use of search and apps are both popular on the tablet. According to the study, 39% of tablet owners spend more time using the web browser than they spend on apps. Oppositely, 16% of owners are using apps more than search. The other 45% say they spend about the same time on apps as they do with search.

Conclusions for publishers:

Tablet users are still investing in apps. On average, each owner spends $34 on apps for tablets.

Although apps are being purchased, the quality of what qualifies as an app needs to be raised.

Finally, the study says publishers need to work together to develop standards and metrics for advertising. Beyond that, standards of quality and operation should be considered for editorial content. If this isn’t found, switching between digital magazines or eBooks could pose confusing or frustrating to users. As user experience needs to be the focus for publishing going forward, we need to work together to find a happy medium.

Meer lezen over dit onderzoek doe je hier

✖●✖●

Uitleg aanpak onderzoek

Zo, nu ik ongeveer en onderzoeksvraag heb uitgelegd, begin ik met een basis voor mijn onderzoek.

Ik begin eerst met een breed onderzoek waarin ik op zoek ga naar artikels die handelen over de iPad in het algemeen en de iPad als drager van digitale magazines. Ik zoek naar redenen waarom magazines op de iPad een vooruitgang zijn op print magazines (en waarom niet). Ik ga opzoek naar cijfermateriaal om aan te tonen wat gebruikers verlangen van digitale magazines en van de iPad. Uiteindelijk wil ik ontdekken en ondervinden hoe we door gebruik van (originele) digitale technieken de 'user experience' naar een hoger niveau kunnen brengen zodat we een nieuwe vormgeving en een grotere interactiviteit bekomen en de aandacht van de lezer kunnen opwekken en behouden.

✖●✖

donderdag 27 oktober 2011

Onderzoeksvraag

Mogelijke onderzoeksvragen:
-Wat is de toekomst van digitale magazines op de iPad?
-Is de iPad de toekomst van digitale magazines?
-Hoe een geprinte magazine omzetten naar een digitale magazine?
-Hoe een magazine maken voor het digitale tijdperk?
-Hoe zal de iPad de toekomst van het lezen gestalte geven?
-Hoe kunnen we innovatieve, digitale magazines maken die verder gaan dan de limieten van traditionele print magazines?
-Hoe de (bestaande) digitale technologie optimaal gebruiken bij iPad magazines?

Ik kies op dit moment voor de laatste onderzoeksvraag. Deze kan doorheen mijn onderzoek nog aangepast worden.

zondag 23 oktober 2011

"It's not just eye candy, it's finger candy"

Wat is de (nabije) toekomst van ipad magazines? Gaat het een spiegel worden van de print magazine of gaat het meer en meer interactief worden?
-Interactieve magazines zijn vaak zeer grote bestanden (tegen 700 mB), zijn vaak duurder.
-Het is leuk, vernieuwend, trekt de aandacht, maar gaan mensen dit elke week kopen?


Ik las onderstaand artikel over een interactieve magazine over mode, namelijk 'Post':
(Ik wil ook werken rond mode in mijn masterproject)

The future of fashion magazines on the iPad

POST Magazine is pitched as "the world's first independent magazine created exclusively for the iPad" and, finds Diane Smyth, leverages the skills and financial structures of fashion and art to very interesting effect.

For its first issue, Post took on the subject of "Matter", focusing on "this shift from the material to the virtual". For its second it considered "Gravity" and "what awaits us beyond constraints of time, form and place". They're not your usual themes for a fashion and art magazine, but then Post isn't your average publication, claiming to be the world's first independent magazine created exclusively for the iPad, which "looks beyond the traditional rules of how magazines ‘should be' in favour of speculating on what magazines could be".

The first issue was launched in January, eight months after the iPad was first released, and a year after its publisher, Meri Media, set up. Established by Remi Paringaux, former art director of Dazed & Confused and Vogue Hommes Japan, and gallerist Alex Dellal, Meri soon began working with Xerxes Cook, a former senior editor on Tank magazine, who also writes for influential fashion titles such as L'Uomo Vogue, i-D, Another and Acne Paper. "We decided to create Post as a platform for experimentation," says Cook. "It is our playground, where we can explore our personal interests and a vision for what magazines could be."

The tactile qualities of the iPad make it much more closely related to print magazines than websites, says Cook, and Post works hard to make its stories interactive. The Gravity issue features a fashion story in which the model turns into a 3D wire-frame when the user taps on her, for example; moving the finger around makes the frame distort and warp, as well as affecting the accompanying soundtrack. Elsewhere in this same issue, Post has reconfigured a Stella McCartney ad, allowing the user to flick pieces of fruit off a model (who sadly never actually gets naked). As Cook told www.style.com back in January, "it's not just eye candy, it's finger candy".

Other stories use interactivity more subtly, allowing users to choose where to be in a video clip, which audio reply to hear to a series of questions, and when to stop spinning products to take a better look at them. Cook says Post hopes to take advantage of all the iPad's technology, from 3D modelling to augmented reality, to create something truly immersive, and estimates each reader spends an hour working through each magazine, "probably the average time someone spends with a magazine other than The New Yorker"; you can flick through faster, but it's fair to say it's an absorbing, pleasing experience".

Cutting Edge

Meri has had to build much of the technology up from scratch, so much so that Cook describes the launch app as "issue zero" rather than "number one". Using Meri's proprietary publishing software, they've had to write their own coding, and they've also had to negotiate new working patterns, from how to arrange the soundtrack to what the copyright is on video art. Cook describes himself as a TV programmer, video game developer and music producer as well as an editor, and says its tough at times.

post-ipad-frame-page-13

"Compared to a print magazine, where you finish a layout and send a PDF to the printer, with an iPad when you are at that stage you are only halfway there," he says. "If you're lucky."

It's also time-consuming, and so far Post (like BJP's new app) is quarterly. Each issue is sent out as a new app and takes a good 10 minutes to download, making the title slow compared to the 24-hour news culture the internet has helped engender. Cook's not overly worried. He'd rather have space to experiment and reflect than bang out instant 24-hour news, and Meri is experimenting with formats for the features ("embedded versus streaming versus downloading each page individually, and so on"). The company will launch other projects, using different approaches in 2012, but for the flagship title, they're happy to sacrifice speed for quality and content. "We acknowledge that it is a very large download - in fact, memory space is our one restriction - yet we strive to present the most comprehensive experience possible," he says.

This feature-rich approach also makes the app expensive to produce but there, as Cook happily admits, its fashion content gives it a big advantage because fashion labels have long backed innovation. Meri outsources its talents to fashion labels to help them create interactive ads; currently these ads are used in Post, but there's potential for them to be used elesewhere as magazine apps proliferate, and presumably Meri will profit from this.

Post is also allowing influential shops to "curate" its accessories page (Colette, the French design superstore, took over the products in the Gravity issue, for example), and it's easy to see how this could cross over into e-commerce. "Fashion has a lot to gain from the controlled environment of the iPad, as opposed to the free spirited, viral nature of the web, just as they do from glossy print magazines," says Cook. "Add in click-to-buy ecommerce, and an advert has the potential to be a mobile retail outfit."

Fashion Films

Fashion editorial also has a reputation for being at the cutting edge - fashion film dates back to the 1960s (if not before), and Nick Knight launched the seminal showstudio site in 2000, providing a place to make and show off fashion films. Post doesn't just feature fashion video - the Matter issue featured a video Q&A with Gaspar Noe, the director of Touching the Void, plus work by video artist Sema Bekirovic, while the third edition (actually a supplement to the Gravity issue) was a "video art intervention" into the 54th Venice Biennale - but it can commission moving fashion stories, and is determined to innovate here too.

"We want to avoid the kind of souped-up pop promo thumping soundtrack format of fashion film and also the generally cringe-inducing narrative-led films", says Cook, adding that they favour series of moving-image spreads instead, allowing the user to swipe through the images as if turning the pages of a conventional fashion story. Photographer Jacob Sutton teamed up with stylist Simon Foxton and a team of professional skydivers to create a story called The Man Who Fell To Earth in the Gravity issue for example; while Solve Sundsbo created the cover story for the Matter issue (which featured a man on fire).

post-watches

"Solve has been a real digital pioneer and Jacob has a real feel for film in the sense of creating evocative moving photographs," says Cook. "Working with film also means working with big crews, and directors of photography offer the opportunity for anyone with a idea the chance to create a film. But an experienced photographer will bring qualities that people from other disciplines may have trouble matching, such as knowing how to engage and bring out the best in their subject. There are lots of photographers working in film, and it is a really exciting time to be working in fashion film - it is a genre that hasn't been defined yet, and one that has a lot of funding from fashion labels, e-commerce brands and so on."

In fact, Cook adds, while there will always be a place for fashion photography, fashion photographers need to become more aware of technology in future to ensure their work stays relevant. As he points out, billboards now use video, augmented reality is creeping into shop fronts and app magazines are blurring the boundaries between still and moving images. Many of the Post pieces are shot on a Vision Research Phantom camera, for example, which can capture more than 1000 frames per second for up to six seconds, "stretching a single moment almost beyond belief". "When a photographer has to start composing what will be a campaign advertisement they have to consider all of its uses - online, onscreen and on the iPad," says Cook. "At the very simplest level this could be showing a model's hair blowing in the wind for a couple of seconds, or capturing the blink of an eye."

For more information, visit postmatter.com.

Link naar het oorspronkelijk artikel.

Zoektocht in Nieuwe Media

Het is 08.33 op een zaterdagmorgen. Waarom ik al zo vroeg uit de veren? Omdat ik mij heel de dag ga bezighouden met nieuwe ontwikkelingen in de media. En ik hoop op het einde van de dag te weten waar ik mij het meest interesseer en waar ik mij dit jaar wil bezig houden. Ik heb de afgelopen weken al ontdekt dat mijn aandacht vooral opgewekt wordt door digitale magazines op de ipad en motion graphics. Dat is ook de reden dat ik met deze sleutelwoorden aan mijn zoektocht begin.


08.56 Ik wil eerst voor mijzelf de opmerkingen over mijn onderzoek voor nieuwe media die tijdens de 2e les aan bod kwamen neerschrijven.
-Specificeer motion graphics (rond welk soort motion graphics wil ik onderzoek doen? Infographics, Motion art, Stop motion,... ? Is dit puur voor entertainment, is het informatie? Wat is het doel, bv een film titel sequentie, inforgraphic, music video,...?)
-Explania: site met infographics (gekregen van Dirk Kenis)
-Ken Robinson: werkt ook met infographics (gekregen van Dirk Kenis)
-Wat wil ik nu juist onderzoeken bij Motion Graphics? Wat is hun toekomst?...?


11.02 Ik kwam net enkele interessante artikels tegen die handelen over de toekomst van de ipad en meer specifiek over de toekomst van digitale magazines.

Dit is één van de boeiende artikels die ik vandaag heb gelezen. In dit artikel staan enkele sprekende quotes waar ik mij bij aansluit:

“I do believe that in the next year,” Mr. Carey added, “with all the new developments and all the new Android devices, that the industry will have a subscription option.”

“This is not the same kind of impulse sale that’s offline at checkout,” said Steve Sachs, executive vice president for consumer marketing and sales at Time Inc. “That’s not the purchase behavior that we see in a digital newsstand or an app store. It’s not about a particular cover. It’s about wanting to read in general. So a subscription model makes sense.”

Ik raad zeker aan om het artikel eens te lezen.

Op mijn zoektocht kwam ik ook deze blogpost van Ashley Norris tegen. Zij vertelt hier over de hoge kostprijs van de magazineapps en de toekomst van deze prijzen. Zullen digitale magazines in de toekomst gratis worden? Zal de toekomst van branded content op de ipad toenemen?

Nog een quote waar ik het helemaal mee eens ben, komt van Ryan Austin:
'Another issue I see with iPad magazines is the lack of innovation. I’d love to see an example of an iPad magazine with a video/moving cover, interactive text and photos, and links to related pages on the internet. Richard Branson’s Project magazine gives me hope (embedded below), but these sorts of innovations need to be standard practice, not the exception. I have no interest in an iPad magazine that offers the same experience the print edition does, and I’ll bet many feel the same way.'


10.31 Ik kwam net uit op een geweldig filmpje 'Future Magic' gemaakt door gebruik van hulpmiddelen die mij afzonderlijk sterk interesseren, nl een 3D-programma, een ipad en een camera.
Bekijk dit zeker eens als je het nog niet gezien zou hebben. (de kans dat je het al gezien hebt kan wel, het filmpje is al een jaar oud). Ook de andere projecten van Dentsu London zijn zeer creatief en vernieuwend (op dat moment) bv iButterfly. Ik kom ze ook regelmatig tegen wanneer ik zoek naar videoboodschappen over de ipad (vooral Jack Schulze).
Misschien heeft dit wel invloed op de toekomst van motion graphics?


14.55 Het is al enkele uren geleden dat ik nog iets gepost heb, maar dat kwam omdat ik deze tijd gespendeerd heb op deze site. Iit !
Een aantal geweldige motion graphics die ik de afgelopen uren gevonden heb:
- Film titel sequenties 1 & 2 (maar waarom die baby??)
-Prachtige typografie
-Infographic
-Radiohead
-Mode 1 & 2
-Motion art (duurt wel even)
-Beweging 1 & 2


17.08 Break, because a girl has got to eat


20.23 Time magazine voor iPad is een goed voorbeeld van een overzichtelijke en zakelijke digitale magazine.

Pluspunten:
-Horizontaal krijgen we een meer visueel beeld van het menu dan verticaal
-Extra info door vinger op het onderdeel te houden
-Map view (zoom)
-Foto's (veel) + video
-Simpel gebaar met de vinger en je gaat meteen naar de 'breaking news'
-Accentueer een deel tekst, roep de 'scroll-wheel' op en share it on facebook
-Interactieve simulaties, eigen camerastandpunt kiezen bij 3D-model
-Camera: lenzen uitproberen
-Interactieve, persoonlijke vragen

Minpunten:
-Kan nog meer interactief (vind ik persoonlijk leuker)
-Samenhang tussen verticale en horizontale houding niet optimaal


21.36 Een filmpje van de 'Distilled Clothing Fall Catalog' voor het slapengaan. Dit heeft misschien niet echt te maken met motion graphics en nieuwe technologie, maar ik kan het niet zeggen, want ik weet niet hoe ze dit gedaan hebben. Als jij het zou weten, laat gerust een comment achter! Ik ga alvast opzoek naar een antwoord.


23.14 Nighty night

zaterdag 15 oktober 2011

Motion Graphics

Om te beginnen met mijn onderzoek is het belangrijk om te weten waarin ik mijzelf op vlak van nieuwe media het meest interesseer. Het lijkt me dat ik op dit moment mezelf bezig wil houden met motion graphics (zowel 2D als 3D). Vooral de relatief nieuwe mograph-tools trekken mijn aandacht. Ook denk ik dat er nog heel wat toekomst is voor deze animaties. Bijgevolg vind ik het dus zeker de moeite om mij hier verder in te verdiepen om mee te evolueren met de snel groeiende digitale media en software.

Voor mij is een motion graphics animator iemand die meerdere talenten heeft. Hij moet niet alleen de kunst van het grafisch ontwerp beheersen, maar hij is ook een animator, een filmmaker en soms zelfs een programmeur. Ik ben er volledig van overtuigd dat het niet de kennis is van de allernieuwste software dat een motion graphic animator goed maakt in zijn vak, maar de kunst van het visueel, creatief en conceptueel ontwerpen. Programma’s zijn gewoon programma’s, het is wat je ermee maakt dat telt!

Bij het nadenken over de toekomst van Motion Graphics zie ik heel wat fascinerende mogelijkheden. Hoe geweldig zou het niet zijn als je de doos Kellogg's uit de kast neemt en de motion graphics op de doos wensen je een goede morgen. Of wanneer je rondloopt door het bos en de weg bent kwijtgeraakt er pijlen verschijnen die je de weg wijzen. Stel je eens voor dat wanneer je over straat loopt je aandacht getrokken wordt door bewegende animatie die je proberen binnen te lokken in een winkel door promoties en leuke animaties te tonen of die je achtervolgen met reclameboodschappen. OK dat laatste zal ik na een tijdje waarschijnlijk vervelend vinden :) , maar het idee dat het zou kunnen is toch al subliem.


Ik zie vooral toekomst voor de motion graphics bij het projecteren van digitale data en in interactieve media. Mooie reeds bestaande voorbeelden zie je bij ‘Architectural project mapping’, waarbij motion graphics geprojecteerd worden op gebouwen en zo illusionele beelden creëren. Kijk maar eens naar dit!
Dit is een voorbeeld van architectural project mapping met een zeer leuke opbouw. Er zijn in een paar jaar al een aantal van de projecten uitgevoerd. In het begin werd dit puur voor entertainment gemaakt, maar nu zijn er heel wat bedrijven die er de potentie van een publiciteitsstunt in zien. Het wordt bijvoorbeeld een reclamestunt (film ‘The Tourist’ 2010) of als een vernieuwende manier om een modeshow te presenteren (Ralph Lauren 2010).

Maar nu even terug naar motion graphics in het algemeen en waarom ik denk dat ze niet zullen verdwijnen in de toekomst. Motion graphics zien we tegenwoordig overal: op tv, op het internet, op een DVD, tijdens een theatervoorstelling, als visuals in een club, bij het spelen van games,… Er zijn dus zoveel verschillende platformen die motion graphics ondersteunen dat het verminderd gebruik van één bepaalde media niet de ondergang van de motion graphics zal betekenen. Het grote aantal aan platformen, kanalen en media speelt zelfs in hun voordeel. Want hoe meer er zijn, hoe meer de mensen meer gefragmenteerd worden en hun aandacht gaan verdelen over meerdere media. Zo ontstaat er meer concurrentie en gaat de financiële en productieve druk van de aanleverende bedrijven omhoog. Janine Macdonnald vertelt hierover in een artikel1. Ze schrijft ook over de ‘cost cuttings’ van de televisiemaatschappijen, waardoor er limieten zijn voor het maken van vooruitstrevende motion graphics. Het lijkt me niet dat dit volledig tegendraads staat op haar besluiten over de grote hoeveelheden van verschillende media, maar we kunnen er wel uit afleiden dat motion graphics op commercieel vlak niet zo vooruitstrevend zijn als vele hopen. Nietemin kan niemand door de grote concurentie achterblijven. Daar heeft men alvast een goede oplossing voor gevonden, namelijk: templates. Ze vergemakkelijken voor vele het werk en zijn tijds- en geldbesparend. Ik ervaarde persoonlijk het grote gebruik ervan bij mijn stage op de vrt en durf bijgevolg zeker te zeggen dat templates in de nabije toekomst zeker nog gebruikt zullen worden. Jeanine Macdonnald geeft in haar artikel ook een verwijzing naar een onderzoek door IBM over ‘The end of television as we know it’2. Ik raad dit document -met interessante weetjes en concrete cijfers- ook aan om zeker eens te lezen!

Over de toekomst van motion graphics kan ik nog heel wat schrijven, maar dit zal ik houden voor een volgende blogpost.

1. Macdonnald J. (2011, 19 mei) ‘Creating Motion Graphics With After Effects - Meeting the Modern Consumer.’ http://ezinearticles.com/?Creating-Motion-Graphics-With-After-Effects---Meeting-the-Modern-Consumer&id=6281233 (geraadpleegd op 15-10-2011)
2. IBM (2006) ‘The end of television as we know it – a future industry perspective.’ U.S.A.: IBM corporation. http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:mRnYpvMIxLMJ:www-935.ibm.com/services/us/imc/pdf/ge510-6248-end-of-tv-full.pdf+IBM+business+consulting+services+on+the+state+of+the+media+industry,&hl=nl&gl=be&pid=bl&srcid=ADGEESiZu4x2et3qR1ZbWzrXQj12GRkRHLiHTan0hEbEHORR7uNVGglK2XlBeYFpE4PznFaXcqN_FS2cOCtHCY3Ks6joC2bxTc2F_WWyhBDplwnfD4VVYgRMO0bbcYybNtnkUmv4lA6q&sig=AHIEtbTuB1RLi_qovBhpTOJr7ZQgqr6pDg (geraadpleegd op 15-10-2011)

Inleiding

Het doel van deze blog is meer stil te staan bij de hedendaagse nieuwe media en te dromen over de toekomst. Het is niet de bedoeling dat we puur gaan fantaseren, maar dat deze dromen gestuurd worden door recente artikels gevonden op het web.

Ik heb sinds kort ook een andere blog waarin ik de blogcommunity op de hoogte houd van mijn evolutie doorheen mijn masterproject en –scriptie. Check it out!:
http://masterprojectgrafischontwerp.blogspot.com/

Deze blog over nieuwe media zal sterk aansluiten bij die over mijn masterproject. Het is de bedoeling dat ik mijn besluiten en ervaringen tijdens het onderzoek zal meenemen naar de andere blog om zo tot een sterk onderbouwde scriptie en project te komen. Het grote thema van mijn masterproject zal 'beweging' zijn. Op dit moment is het voor mij nog niet duidelijk wat mijn uiteindelijk project zal zijn en blijf ik open staan voor alle mogelijkheden. Wanneer ik hier een beter zicht heb, zal ik dit ook vermelden op deze blog.

Stay tuned!