Ik las vandaag een artikel van Lucia Moses op Adweek met als titel: 'Magazines Pull Back on Tablet Bells and Whistles Why it's back to basics for some publishers' Ik heb enkele problemen met het artikel. Ten eerste is het verband tussen de titel en de inhoud van het artikel niet helemaal relevant. Er worden wel quotes vermeld waar mensen beweren dat interactieve elementen secundair zijn, maar waar wordt er gezegd dat ze dit achterwegen willen laten? Er wordt ook vermeld dat deze elementen verwarrend kunnen zijn en voor afleiding zorgen als ze slecht worden uitgevoerd? Maar wat met degenen die wel goed zijn uitgewerkt? Ik vind de quotes wat uit hun context genomen en dat hun stelling niet helemaal goed onderbouwd is.
Ik kwam wat later ook artikels tegen die verwijzen naar dit artikel en ik denk dat men daar mee moet opletten. Zoals bv dit artikel, waarin de schrijver enkele zinnen gaat kopiëren uit het artikel van Adweek die zo goed als niet onderbouwd zijn en door de schrijver als waarheid wordt aangenomen.
De inhoud van het artikel van Adam Clark Estes:
The Enriched PDF Approach
Generatie1
Doel: gemakkelijk maken voor uitgevers om hun inhoud te publiceren op elk schermplatform en –grootte
Recreëren van de printervaring
Bv Zinio
Generatie2
Later een meer aangepaste ervaring voor die publicatie
Bv Esquire
Peter Kafka at AllThingsD, "Esquire on the iPad looks like the print magazine, with some multimedia bells and whistles."
Zinio, Esquire, Wired, Vanity fair, GQ
The Social Approach
-Sinds de opkomst van sociale media is iedereen een ‘content producer’
-Ipad gemaakt voor persoonlijke ervaring
Flipboard: Geïndividualiseerde edities gebasseerd op je facebookvrienden, mensen die je volgt op Twitter en meer recent ook Tumblr
The Back-to-Basics Approach
Focus op snelheid en readability
Bv The Newy York Times, The Economist
De indeling in de gekozen categoriën vind ik wat vreemd. Bij de eerste en de laatste categorie gaat het vooral over de interface design terwijl het bij de tweede categorie vooral gaat over de inhoud (tegenstrijdig met de titel). Ik ga nu zoeken naar meer artikels waar ze het hebben over the back-to-basics approach, want ik wil weten of dit echt een fenomeen is dat zich nu afspeelt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten