maandag 28 november 2011
Vbn interactieve mode apps
-IPad Magazine Fashion Storey:
kleren tonen op een bewegend model, zo kunnen we de kleren zien op een persoon en zien hoe de stof beweegt (comfortabel, elegant, vloeiend,...) Dit laatste is dus een extra meerdwaarde op het analoge
-interactieve app van Ralph Lauren: kleuren toevoegen aan draaiend (3D) model + puzzelen van kledingstukken
-Esquire: 360° rotatie
Digitale aanvulling op analoog magazine
Idee:
Mensen hechten nog steeds een grote sentimentele waarde aan het fysische hebben van een magazine. Waarom zouden we het analoge willen verdrijven? Analoog is toch niet gelijk aan slecht? We kunnen ook op zoek gaan naar een meerwaarde voor het analoog magazine.
Inhoud (thema mode):
achter de schermen, backstage
exclusieve video's (backstage/ modeshow)
extra weetjes
uitgebreider artikel/fotoreportage van bepaald item
aankopen doen
interview als video
(persoonlijk) stijladvies
eventueel audio
interactieve 'spellen'
online delen
iPad boeken
zaterdag 26 november 2011
donderdag 17 november 2011
vbn digitale magazines
criteria digitale magazines
Filmpje energie van de toekomst
zaterdag 12 november 2011
Eerste brainstorm eindproject
Ik wil graag een digitale modemagazine maken. Het lijkt me enorm interessant en een uitdaging. Want ik kan wel zeggen wat er niet goed is aan de digitale (mode)magazines die op dit moment bestaan, maar er zelf één maken is nog een ander paar mouwen.
Maar is dit wel doenbaar in de tijd die ik nog heb voor dit vak?
Ik zou graag een magazine maken voor modeliefhebbers die echt in dat vak zitten en dus een visueel zicht hebben op wat in is, wat 'mooi' is en wat goed is op vlak van grafisch ontwerp. De magazine zal dus origineel, experimenteel en creatief zijn zonder rekening te houden met de limieten bepaald door de hoge kostprijs en de hoge bestandsgrootte.
Een andere dilema dat ik nog op tafel moet leggen is het volgende:
Zal deze digitale magazine op zichzelf bestaan (als vervanging van de analoge magazine) of zal het dienen als aanvulling op een analoge magazine?
Op dit moment ben ik bezig met het onderzoeken van analoge en digitale magazines. Hier doe ik onderzoek naar het grid, lettertype, opbouw/indeling (visueel+content), inhoud in het algemeen, verhouding tussen tekst en foto's, gebruik van witte plaatsen, reclame,...
Hieruit zal ik samen met de ondervindingen uit mij literatuuronderzoek (waarvan ik al een lijstje heb gemaakt) conclusies trekken. Ik zal besluiten welke kenmerken een positieve invloed hebben op digitale magazines en welke een negatieve.
Vanuit deze besluiten zal ik dan vertrekken om mijn magazine te maken.
✖●✖●
woensdag 9 november 2011
Digitale, interactieve magazines
Een digitale, interactieve magazine is niet gelijk aan de duizende digitale replica’s van print publicaties die ontstaan zijn door het omzetten van content van een print magazine naar een ‘digitale page-turning’ document
Digitale, interactieve magazine = de volgende generatie van digitale magazines of “interactive” digitale magazines. Die vanaf het begin bedoeld zijn om digitaal te dienen
ze zijn ontworpen om te leven en om te concurreren in de interactive mediawereld (dit wil niet zeggen dat er geen analoge versie van hetzelfde magazine bestaat)
Interactive mediawereld: internet, mobile telefoons, privé netwerken en andere persoonlijke schermen
Een digitale magazine is niet gelijk aan een gedigitaliseerde print magazine:
1. Interactieve magazines zijn ontworpen om te concurreren voor de aandacht van online lezers niet voor print-lezer
- pagina’s zijn gemaakt om ze goed te kunnen lezen op een beeldscherm (grotere font, en vaak minder tekst per pagina)
- digitale extra’s: flash animatie, video,…
2. Interactieve magazines zijn ontworpen voor een gemakkelijkere interactie tussen lezers en de magazine, niet slechts éénrichtingsverkeer in het overbrengen van content
bv lezers kunnen contact opnemen met de schrijvers door klikbaar e-mailadres onderaan een artikel (cfr Sporting News Today)
bv een vraag in de digitale magazine die lezers kunnen beantwoorden. De resultaten zullen verschijnen in de volgende editie (cfr Ophthalmology Times Digest Europe)
bv Nieuwjaarsresoluties opsturen (cfr VIVmag)
Interactiviteit (engaging costumer experience) kan bereikt worden door:
-afspelen van content in de vorm van digitale extra’s, zoals video, slide shows, flash animatie,…
-registreren voor online evenementen
-registreren voor lidmaatschap bij een interesse groep
-bijkomende content downloaden
-verwijzingen naar social media
-schrijven op een blog/forum
-reageren op artikels
lezers die ‘getrained’ worden om te klikken op video’s die deel uitmaken van de magazine zullen gemakkelijker klikken op embedded videos in reclame
volgens Marcus Gromm, marketing director voor Nxtbook Media
http://be.zinio.com/reader.jsp?issue=416120158&o=ext&RF=VIVADSTUDY
2010: toekomst van de printmedia wordt in vraag gesteld
> de ipad kon gezien worden als de reddende engel van (print) magazines
tablets geven de kans om print te plaatsen in een nieuw tijdperk
fotografen kunnen vertrekken vanaf de basis van elementen die zeer goed werken bij print, want uiteindelijk maken zij geen bewegende beelden zoals gebeurd bij video’s, maar beelden die bewegen
Het meten van de meeste frequente gebruikers is belangrijk, omdat zij vaak de toekomst van dat medium bepalen. Indien de bterokkingheid van deze meest frequente gebruikers groeit of daalt, dan zal dit samengaan met de aanwezigheid van dat medium.
Jongeren lezen minder printmagazines dan ouderen, maar dat wil niet zeggen dat ze geen interesse hebben in lezen. Jongeren tot 30 jaar lezen meer e-books. We kunnen dus aannemen dat jongeren verkiezen informatie en entertainment te zoeken op digitale media. We zien wel een daling in het lezen van printmagazines, maar niet in het lezen in het algemeen. En het zijn net deze jongeren die digitaal hun content zoeken die meer verwachten van de lezerservaring dan statische tekst en foto’s. Ik geloof dat magazines jongere lezers kunnen terugwinnen en de toekomst van de magazine verzekeren, maar dan moeten de ontwerpers wel de digitale mogelijkheden optimaal benutten.
Deze ondervindingen komen voort uit tekst en cijfermateriaal van dit artikel
Filmpje digitale magazine VIVmag
dinsdag 1 november 2011
EIGEN ARTIKEL OVER IPAD MAGAZINES
Veel lezers klagen over de tijd die nodig is om een digitale magazine te downloaden. Ik vond hierover een leuk stukje tekst van Nick Bilton:
This morning I decide to try a little experiment: I opened up my iPad, clicked on the little Wired icon and purchased the magazine’s latest digital issue. After I agreed to fork over $4, it began downloading. For the next phase of the experiment, I grabbed my car keys, left my apartment and drove about 12 blocks to a local magazine store in Brooklyn, where I also purchased the latest issue of Wired magazine, this time in print.
I didn’t run any red lights, or speed, or park illegally during my shopping expedition. Yet when I returned home with the glossy paper product in hand, the digital iPad version still hadn’t finished downloading to my iPad. Anybody who reads Wired would call this an Epic Fail.
Digitale magazines zijn op dit moment te zwaar (of het netwerk te traag) waardoor ze één van hun hoofddoelen te niet doen, namelijk instant toegang tot informatie. Ik wil bij dit stukje tekst wel aanhalen dat wanneer je een magazine download je andere dingen kan doen en dit gaat niet wanneer je aan het rijden bent (of toch in zeer beperkte maten). Het kan waarschijnlijk beter, maar ik vind dit zeker niet het grootste struikelpunt. The Sunday Times hebben daar echter oplossing voor gevonden. Zij hebben ervoor gezorgd dat je al kan beginnen te lezen tijdens het downloaden nog bezig is.
Ook de hoge kostprijzen van de digitale magazines wordt als een probleem beschouwd. Maar in dat gebied is er nog hoop. Ik las namelijk dat ‘Kindle books’ meer worden verkocht dan paperback boeken op amazon.com. Deze kindle lezers bewijzen dat draagbare toestellen toch geschikt zijn om op te lezen.
Veel magazine-uitgevers zien als oorzaak van de hoge prijs de nood voor meer ontwerpers aan te nemen per uitgave. Eén pagina moet 2 keer ontworpen worden (horizontaal en verticaal). Bijgevolg moet de lezer ook beide versies downloaden.
Tot nu toe (al meer in de laatste maanden) had de focus van de iPad vooral gelegen op de mannelijke, ‘high profile consumers’ (ik denk dat dit terugslaat op de personen die de iPad kopen). Ik denk dat voor dit publiek de iPad en digitale magazines zeer interessant kunnen zijn. Ze kunnen op deze manier veel besparen door print- en verzendkosten terwijl ze gebruik maken van de voordelen van de iPad (hoge kwaliteit en grafische reproductie). Ik ben benieuwd om te zien wat andere soorten magazines gaan doen met de digitale versie en dan denk ik vooral aan modemagazines (door hun grote succes online). Voorlopig zijn er al een aantal uit (bv Elle magazine, Marie Claire,…), maar er wordt weinig gebruik gemaakt van de digitale mogelijkheden.
Voorlopig vind ik niet veel digitale magazines die mij echt kunnen bekoren. Enkele uitzonderingen zijn Times en Project. (Het was wel verrassend om te zien hoe snel de magazine - van Richard Branson en de rest van Seven Squared - van een betalend magazine naar een freebie ging.) Maar deze vernieuwingen moeten de regel zijn, niet de uitzondering!
✖●✖●
Blog comments op artikels
It's should be more about adding interactive elements where it makes sense as opposed as creating something just to impress people who probably aren't your core audience to begin with.
(niet akkoord: wel voor magazines met zakelijke informatie, ik vind niet dat dit ook moet gelden voor bv modemagazines)
I love reading the New Yorker on my iPad. I live in a very small house and the print versions piled up because I could not read them fast enough. I finally let my subscription lapse so I could find my bed. Now I can choose to download what I want to read and am not a candidate for a reality show about hoarders.
The line that jumped out at me was about reproducing the paper magazine experience. Is this what we really want? Is this what the readers want?
According to the Audit Bureau of Circulations, a digital version must reproduce the print version exactly—ads and all—to count towards the magazine's total circulation figures.
Is the iPad the futur of magazines?
What are the differences between an iPad subscription and an online subscription? Are there any? In my opinion, we’re taking the online magazine and making it accessible on a smaller screen that we can throw in our backpacks. Hey… don’t they call that a laptop?
Eigen ondervindingen tijdens het onderzoek
Scrolable index + content
360° rotation
image sequences
verticaal/horizontaal
interactive artikels op de cover
links naar webpaginga’s
highlight text
quick finger gesture (snel bepaalde content weergeven)
duidelijke aangeven hoe navigeren (of intuïtief)
gebruik van bewegende beelden
duidelijk leesbaar
informatief+ als entertainment
archivering
Negatief op dit moment:
IPad is veel te duur
Magazines zijn veel te duur
Duurt veel te lang om te downloaden
Zien er hetzelfde uit als prints
Er is een vorm van sentimentele waarde voor sommigen voor het fysisch hebben van een magazine
'Quotes' uit artikels
USE the power of digital media to create a rich and meaningful experience, while maintaining the relaxed and curated features of printed magazines. It has been designed for a world in which interactivity, abundant information and unlimited options could be perceived as intrusive and overwhelming.
The magazine experience is defined to relate and keep it intact with traditional magazine reading experiences. The gestures and interfaces used should allow the user to feel the same.
* Clean layout without buttons
* Gestures to activate tasks & dynamic data
* Dynamic text to increase usability. E.g. Changable font size and dictionary
* Customizable views to suit user needs/links and age groups
* Similar gesture bookmarking, mark read and unread
* Easy text to picture transition (shifting of focus)
* Search, cut, print, spread, mail and perform many tasks
* Dual axis transition inside articles and between articles.
> Ben ik persoonlijk niet mee akkoord. Ik vind dat een digitale magazine niet dezelfde beleving moet hebben dan een print magazine.
Graphical page turning metaphor seen quit frequently in web based magazines are not that believable. Successfully reading applications and online experiences shows that scrolling is more intuitive and suggestive in nature for touch screens.
-------
http://www.mequoda.com/articles/digital-magazine-publishing/3-amazing-tablet-statistics/?floater=99
publishers have the opportunity to make innovation products that go beyond the limits of traditional print products.
------
http://www.marketingpilgrim.com/2011/05/should-digital-magazine-ads-cost-less-than-the-print-equivalent.html
Hearst, Time, Inc and now Conde Nast are all jumping on the digital train, with deals that allow subscribers to buy their most popular magazines on the iPad. Sports Illustrated, The New Yorker, O, the Oprah Magazine — it’s a wide reach, but are readers ready to pass on tearing out articles in favor of a digital bookmark? Magazine publishers hope so, but magazine advertisers aren’t so sure.
Right now, this whole digital subscription idea is rather speculative. We may find that business people love having all that information at their fingertips, while casual readers prefer having pages to turn. The trouble is, ads have to be priced and paid for now, before the data is in.
Cijfermateriaal
(meerdere bronnen zijn noodzakelijk om dit te beschouwen als waarheid)
SURVEY RESULTS
Survey taken by 131 people
Age group 20-29= 76.33%, Rest = 23.66%
Male = 38.16% Female = 61.84%
Do you blog YES = 18.32 %, NO = 81.68%
Don’t read blogs NO = 23.66% YES = 76.33%
Why read magazine =
* to get information = 58.77%
* For entertainment = 41.98%
* you know the blogger = 30.53%
* other reasons = 7.63%
Prefer to read on paper = 70.92%
I don’t print from the web = 38.16%
For easier reading = 46.56%
Yes for archiving = 21.37%
Yes for displaying something = 22.13%
Yes for sharing = 15.26%
* Would you like to have something printed in higher quality (photos, stories, articles, etc.)? (you can choose more than one)
* No = 32.82%
* Yes for archiving = 28.34%
* Yes for displaying = 40.45%
* Yes for sharing = 19.08%
* Would you pay a small sum YES = 55.72%
------
http://www.slideshare.net/alap007/design-of-future-magazine-sense-service-alap-shah
“Environmental impact A life cycle study shows that the CO2 emissions caused by the production and distribution of one copy of an average sized 0.39 pound magazine in the USA total about 0.95 kilograms (2.1 pounds) -- including paper from trees, materials, production, shipping and customer use. The loss of natural habitat potential from the 0.39 pound magazine is estimated to be o.73 square meters (7.9 square feet).”
------
A Race Between Digital and Print Magazines
A recent report released by Forrester noted that 49 percent of tablet owners are actively reading newspapers and magazines on their devices, but are less likely to be reading a downloaded magazine. Forrester also noted that 72 percent of tablet owners actively go to view news and other information through a Web browser.
Blogpost op Mequoda Group
During 2011 – 24.1 million tablet PC sales
During 2012 – 35.1 million tablet PC sales
During 2013 – 39.8 million tablet PC sales
During 2014 – 42.3 million tablet PC sales
During 2015 – 44.0 million tablet PC sales
Many tablet owners are using other media less. For instance, 20% are using print magazines less, 25% are using print books less and 27% are using print newspapers less. Tablets have also spurred owners to use other computers less, as 23% are using laptop/notebook computers less and 27% are using desktop computers less.
The use of search and apps are both popular on the tablet. According to the study, 39% of tablet owners spend more time using the web browser than they spend on apps. Oppositely, 16% of owners are using apps more than search. The other 45% say they spend about the same time on apps as they do with search.
Conclusions for publishers:
Tablet users are still investing in apps. On average, each owner spends $34 on apps for tablets.
Although apps are being purchased, the quality of what qualifies as an app needs to be raised.
Finally, the study says publishers need to work together to develop standards and metrics for advertising. Beyond that, standards of quality and operation should be considered for editorial content. If this isn’t found, switching between digital magazines or eBooks could pose confusing or frustrating to users. As user experience needs to be the focus for publishing going forward, we need to work together to find a happy medium.
Meer lezen over dit onderzoek doe je hier
✖●✖●
Uitleg aanpak onderzoek
Ik begin eerst met een breed onderzoek waarin ik op zoek ga naar artikels die handelen over de iPad in het algemeen en de iPad als drager van digitale magazines. Ik zoek naar redenen waarom magazines op de iPad een vooruitgang zijn op print magazines (en waarom niet). Ik ga opzoek naar cijfermateriaal om aan te tonen wat gebruikers verlangen van digitale magazines en van de iPad. Uiteindelijk wil ik ontdekken en ondervinden hoe we door gebruik van (originele) digitale technieken de 'user experience' naar een hoger niveau kunnen brengen zodat we een nieuwe vormgeving en een grotere interactiviteit bekomen en de aandacht van de lezer kunnen opwekken en behouden.
✖●✖●